Eet de wasmachine mijn sokken op?

Iedereen van ons heeft het ooit al eens meegemaakt. Je bent ervan overtuigd dat je alle sokken in de wasmachine hebt gestoken. Je hebt gedubbelcheckt, de wasmand is helemaal leeg. Maar dan, als het moment komt dat je je sokken uit de droogkast haalt en ze wil opplooien, blijven er altijd weeskousen over. Zeg nu zelf, dat is toch één van de allergrootste mysteries??? Je wasmachine eet je sokken op!

Nu, mocht je je toch nog eens goed zoeken onder de zetel, in een broekspijp, dan vind je altijd nog een verloren exemplaar terug. Soms duiken er toch nog sokken op in een kussensloop of dekbedovertrek.

Maar toch zijn er nog altijd exemplaren die je nooit meer terug vindt. Is dan de wasmachine toch de schuldige???

En ja hoor, blijkbaar zou het dan toch kunnen dat als je een wastrommel hebt met grote gaten, dat hele fijne kousen daar toch door kunnen glippen. Of als je een trommel hebt die hevig over en weer schudt, kan het ook gebeuren dat een kous tussen de deur en trommel wegglipt. In de machine zit achter de rubberen rand bij de deur een hele smalle kier tussen de trommel en de kuip en zo bestaat er een kans dat je wasmachine je kousen opeet.

Eens ze daartussen gesukkeld zijn, dan ben je ze kwijt. De kans is groot dat je kous dan meespoelt met het water naar de afvoer.

Of je sok blijft hangen, wordt verpulverd en lost op. De opgeloste deeltjes worden afgevoerd met het water. Je kunt dus blijven zoeken, maar jouw sokken verdwijnen in de wasmachine en je vindt ze dus niet meer terug. 

 

Er is een simpele én goedkope oplossing: koop een wasnetje en stop hier jouw vieze sokken in, eventueel samen met je ondergoed. Zo weet je zeker dat jouw sokken niet meer kwijtraken in de wasmachine.

 

Van weeskousen kan je bv. een geurzakje maken. Vul een sok met potpourri of lavendel, knoop dicht en bewaar hem in je kast.

Wat je ook kan doen, zeker nu het zo koud is heb je misschien last van droge handen of voeten? Smeer ze voor je naar bed gaat in met crème en trek er dan een kous over. Zo kunnen je handen of voeten hydrateren tijdens de nacht.
Je kan een oude kous ook gebruiken om het stof af te doen, zeker voor op moeilijk bereikbare plekken.
 
Of, en dat lijkt me nog de beste oplossing, je koopt sokken die je kan mixen en matchen zoveel je wil. 6 verschillende kousen in hetzelfde thema, maar je kan ze onderling wisselen zo vaak je wil en ze passen altijd bij elkaar. Probleem helemaal opgelost. Welk thema vind jij het mooist?
 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.