Kleur je dag

Wie mij een beetje kent, weet dat ik enorm van kleur hou. Ik draag altijd kleur en combineer ook vaak verschillende kleuren met elkaar. Misschien heeft het ook te maken met het feit dat ik een lente-type ben.

Mijn liefde voor veel kleur vertaalt zich ook in de cadeautjes die ik aankoop, dat is je misschien al opgevallen.

Kleurrijk en origineel, dat zijn de geschenken die ik graag wil aanbieden in mijn webshop. Alle producten die ik aankoop, zou ik mezelf absoluut cadeau willen doen.

Kleur speelt voor mij ook een grote rol in het gevoel dat ik ergens bij krijg. Natuurlijk is kleur ook iets heel persoonlijk en is de betekenis voor iedereen anders.

Dat maakt het net zo boeiend. Ik word er in elk geval heel vrolijk van.

Met een korte zoektocht op het internet heb ik gemerkt dat ook heel wat beroemdheden zich duidelijk laten inspireren door kleuren.

"How wonderful the colour yellow is, it stands for the sun." Vincent Van Gogh

Geel staat wat mij betreft voor zomer en warmte en maakt me direct ontzettend vrolijk en bezorgt mij ook dadelijk een goed gevoel.

Geel is de kleur van de zon, is een vrolijke opvallende kleur en zou ons brein, denkproces en zenuwstelsel stimuleren. Het is ook de kleur van goud en is dus ook een zeer stralende kleur.

Geel wordt ook vaak geassocieerd met energie, een nieuw begin en levensplezier.

Door de stimulatie van het brein staat de kleur ook voor kennis en wijsheid maar ook voor creativiteit en fantasie.

Geel bezorgt mij in ieder geval een gevoel van geluk, warmte, vreugde en blijdschap en maakt me vrolijk en positief.

 

"When in doubt, wear red" Bill Blass

Ik draag vaak rood, het zou betekenen dat je lef hebt. Daar twijfel ik soms aan. Maar rood staat altijd goed. Op een slechte dag, krijg je instant een zeer krachtige en warme uitstraling. 

Rood zou een zeer stimulerende en activerende kleur zijn. De kleur verhoogt de hartslag en ademhaling. Het is ook de kleur van leven, energie en passie.

Niet voor niets is rood de kleur van liefde en romantiek.

Rood wordt zelfs geassocieerd met geluk.

Daarom de keuze ook voor een rood logo voor mijn webshop. Het is iets wat ik met ontzettend veel passie doe.

"Green is the prime color of the world, and that from which its lovelines arises." Pedro calderon de la barca

Groen doet me denken aan de lente. De dagen die terug wat langer worden. Warmere dagen ook. En hooikoorts :-) Groen associeer ook wel graag met Kerstmis en een kerstboom.

Groen is inderdaad de kleur van nieuw leven en het voorjaar.

Het zou het zenuwstelsel ontspannen, kan bloeddrukverlagend werken en is zeer rustgevend. Zo wordt de wachtruimte bij televisieopnames ook vaak de greenroom genoemd. De groen ingerichte ruimte maakt mensen rustiger voor ze naar de televisiestudio moeten.

Het is een positieve kleur met associaties als balans, harmonie, evenwicht, vernieuwing, vertrouwen, veiligheid en voorspoed.

Draag je groene kleding, dan zeg je dat je creatief denkt en bereid bent samen te werken. Ik schaf me morgen direct een groene broek aan.

"I believe in pink" Audrey Hepburn

Roze is oprecht een van mijn lievelingskleuren. Roze staat voor vrolijk, zoet, energie, maar ook drama, liefde, flirten en spannend.

Je zou kunnen zeggen dat roze vooral een vrouwelijke kleur is. Alhoewel ik ook al vaak de uitdrukking heb gehoord dat echte mannen ook roze dragen.

Wat er ook van is, roze is een vrolijke kleur die passie maar ook speelsheid uitstraalt.

Ik heb ook gelezen dat de zachte tint van roze ook zou kunnen ontspannen en je dat roze ook vaak als kalmerend wordt ervaren. Dus als je helemaal zen wil worden, ga voor roze.

"Blue is the only color which maintains its own character in all its tones" Raoul Dufy

Wat ga ik graag naar zee. Ik word er rustig van. Blijkbaar is blauw ook de lievelingskleur van veel mensen. Heeft het inderdaad te maken door de kleur van de lucht en de zee?

Blauw wordt ook vaak geassocieerd met vriendelijkheid, loyaliteit, geduld en betrouwbaarheid.

Het is een kleur die staat voor de geest, intelligentie en verstand.  Met blauwe kleding straal je evenwichtigheid, efficiëntie en stabiliteit uit. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.