Wat is een goed cadeautje voor Vaderdag?

Vaderdag is een feestdag die gevierd wordt ter ere van alle papa's en vaders. Het is in sommige gezinnen de gewoonte dat papa dan ook wordt vrijgesteld van huishoudelijke taken. Al is dat in sommige gezinnen misschien altijd al het geval :-)

In sommige landen is het blijkbaar anders, maar bij ons in België wordt Vaderdag op de tweede zondag van juni gevierd.

Vaderdag zou in 1909 geïntroduceerd zijn door mevrouw Sonora Smart Dodd, uit de staat Washington in Amerika omdat zij haar vader, William Jackson Smart, wilde eren. Hij was een veteraan die had gevochten tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Hij was weduwnaar geworden, nadat zijn vrouw tijdens de geboorte van hun zesde kind gestorven was. Toen zijn dochter volwassen geworden was, wilde ze de kracht en het doorzettingsvermogen van haar vader onder de aandacht brengen.

De eerste Vaderdag vond uiteindelijk dan plaats op 19 juni 1910 in Spokane in de staat Washington. De dag werd wel pas officieel in de VS erkend tijdens het presidentschap van Richard Nixon in 1972.

En sindsdien is het ook bij ons de gewoonte dat je tijdens Vaderdag je papa in de watten legt. En ook vaak wordt een cadeautje gegeven. En daar komt de moeilijkheid want wat koop je dan?

Want vaak beweert je vader dat hij eigenlijk niets nodig heeft en dat hij eigenlijk toch niet goed weet wat hij eigenlijk wil.

Dat maakt het vinden van een tof cadeau niet makkelijk! Daarom help ik jou graag met het vinden van een origineel cadeau voor Vaderdag.

Met deze 5 cadeautips verras je hem zeker.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.