Hoe milieubewust ben ik?

Ik heb weleens de vraag gekregen of ik bewust omga met het milieu. Of ik er over nadenk wat ik wel en niet aankoop voor de webshop.

En ja, dat is wel zo. Niet in het extreme maar er zijn wel zaken waar ik heel goed heb over nagedacht.

   Wat ik aankoop is altijd herbruikbaar. Je vindt gemakkelijk, als je zou willen, een groot aanbod aan wegwerpbordjes, bekertjes, doosjes, zakjes en bestek voor als je bv. wil gaan picknicken. Maar daar heb ik bewust gekozen voor herbruikbaar materiaal. 

   Volledig nieuw in mijn aanbod zijn deze lunchtasjes die gebaseerd zijn op het klassieke ontwerp van de oude papieren lunchzakjes.

   De zakjes zijn niet alleen iconisch maar daarenboven ook nog eens milieuvriendelijk en duurzaam want ze zijn gemaakt van gerecycleerde rijstzakken.

   Verklein mee de afvalberg en maak gebruik van deze herbruikbare lunchtas geschikt voor je lunch of picknick en af te sluiten met een handige velcrosluiting.

   Elk individueel gemaakt product is dan ook nog eens uniek want de kleuren en patronen zijn afhankelijk van de grondstoffen waarmee ze gemaakt zijn.

   Ook over de lampjes die ik verkoop, is nagedacht. Het zijn stuk voor stuk super schattige led-lichtjes. Led lampen verbruiken immers veel minder stroom.

   Daarmee denk ik niet alleen aan het milieu, maar ook nog eens aan jouw portemonnee.

   Onlangs verscheen er op televisie een reportage over kraantjeswater. Kraantjeswater is minstens even lekker als bronwater. Plus het komt gewoon uit de kraan, dus is het ook nog eens veel goedkoper. En je bespaart heel veel plastic.

   Daarom heb ik een uitgebreid aanbod aan herbruikbare flessen. Voor die flessen ga ik op zoek naar mooie en kleurrijke ontwerpen.

   Conclusie: je bent niet alleen milieubewust, maar je komt ook nog eens hip voor de dag. Ik zou niet twijfelen!

   Ook over onze verpakkingen hebben we nagedacht. We hechten er belang aan om onze zendingen zo ecologisch mogelijk te verpakken.

   We hebben enkel kartonnen dozen, die we dicht kleven met papier tape (dus geen plastic). De zakjes die we gebruiken zijn ook van papier gemaakt. En om de dozen op te vullen, maken we ook gebruik van papier en karton.

   Een aantal van onze leveranciers gebruikt wel plastic om hun goederen te beschermen tijdens het transport. We vinden het onverantwoord om dit plastic zomaar weg te gooien, dus recycleren we die soms wel eens in onze verzendingen. Zero Waste!

   De zeepjes en shampoos die we verkopen zijn van HappySoaps. En dat zijn duurzame producten.

   Voor die producten wordt er geen grammetje plastic in de productie, opslag en verzending gebruikt.

   De producten zijn dan ook nog eens diervriendelijk en goed voor onze planeet. Ze bevatten geen palmolie en zijn vegan. 

   En ze ruiken overheerlijk.

   Zo probeer ik, al is het maar een kleine, toch positieve impact hebben op het milieu. Want iedere stap is er één.

   Reactie plaatsen

   Reacties

   Er zijn geen reacties geplaatst.