Kleine gelukjes!

Op zoek gaan naar een onderwerp voor een nieuwe blog, is niet altijd even gemakkelijk. Ik zoek dan overal inspiratie. En zo kwam ik deze foto tegen. Meeuwen die met hun snoet naar de zon staan en daar hun klein gelukje uit halen. Maar als je goed kijkt, staat er in het midden eentje omgekeerd. Hij bekijkt de situatie vanuit de andere kant. En dat gaf me dadelijk de inspiratie die ik nodig had. We moeten genieten van kleine gelukjes, maar af en toe is het nodig om de situatie waar we in zitten eens vanuit een heel ander perspectief te bekijken!

 

Vorig jaar heb ik een paar keer slecht nieuws gekregen. 

In het begin van deze week kreeg ik telefoon van een vriendin met een verhaal waar ik nog altijd niet goed van ben.

Maar heb daardoor wel opnieuw besloten om zo positief mogelijk in het leven te staan. Iedereen vindt van zichzelf dat hij/zij het toch zo moeilijk heeft, in deze coronatijden. Maar geloof me vrij, we hebben het allemaal het af en toe moeilijk.

Dus heb ik genoten van het mooie weer de afgelopen dagen. Ook vandaag is het zo'n mooie dag. Wel wat frisser dan de vorige dagen, maar zo zonnig. Die sprankeltjes zon doen me zoveel deugd.

Veel gaat er de komende periode nog niet veranderen, de regels zullen voorlopig nog niet versoepelen. Dus probeer ik hoop en positiviteit te zoeken in andere dingen. De zon op mijn gezicht, dat is zo'n klein gelukje. Ik probeer blij en dankbaar te zijn met wat ik wel heb, en niet ongelukkig door wat er allemaal niet mag en kan.

Ook de dagen lengen, 's avonds is het al langer licht. Je voelt dat de goede dagen en de lente op komst zijn, en dat doe ook zoveel deugd. Ook dat is voor mijn zo'n klein gelukje!

Ik probeer ook langzaam vooruit te kijken en te plannen. Af en toe eens een weekendje weg, jezelf een klein doel stellen, een beetje perspectief inbouwen. Dat geeft hoop.

Door altijd thuis te zitten, word je ook lui. Dat merk ik ook bij mezelf. Je hoeft nergens naartoe dus kan je 's avonds gewoon in de zetel gaan liggen en niets meer doen. Alle dagen zien er daardoor hetzelfde uit.

En dat zijn kleine zaken die je zelf kan veranderen. Daar kan je zelf initiatief in nemen.

Ik heb het een beetje moeilijk met mensen die blijven hangen in hun negatieve gedachten. Ik ben ervan overtuigd dat je stap voor stap dingen kan veranderen. In plaats van te zagen en te klagen over de situatie waar je in zit, kan je zelf dingen op een andere manier gaan bekijken en zo kleine veranderingen brengen in je leven. 

Je moet je eigen geluk loskoppelen van de externe wereld en geluk bij jezelf zoeken. Want als we toch nog langer moeten thuiszitten, kunnen we ons beter goed in ons vel voelen. Toch?

Ik denk echt dat je beter de huidige situatie kan accepteren, we kunnen er zelf toch niets aan veranderen - buiten ons zo goed mogelijk aan de regels te houden- dan te klagen over de situatie.

En op zoek te gaan naar dingen om de situatie zo draaglijk mogelijk te maken. Met af en toe een frisse nieuwe blik!

Kleine gelukjes zitten overal, je moet er gewoon voor open staan!

 

Wat zijn jouw kleine gelukjes? Laat het gerust weten in een reactie hieronder. Wie weet kunnen we elkaar op een positieve manier beïnvloeden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.