Wat nu gedaan?

Dat Kerstmis en nieuwjaar dit jaar anders dan anders zijn, daar bestaat nog weinig twijfel over.

Ook de tijd tussen Kerst en nieuwjaar ziet er dit jaar anders uit dan de vorige jaren.

Heel veel mensen hebben vakantie tijdens deze periode en alle "gewone" of "normale" zaken zijn nu niet mogelijk.

Wat is er leuker en gezelliger dan tijdens de kerstvakantie naar een kerstmarkt te gaan? Of een dagje naar de Winter Efteling, ook zo een van onze vaste tradities. Dit jaar kan dat niet, maar volgend jaar kan je ons daar zeker vinden.

Of te gaan schaatsen op een speciaal aangelegde schaatsbaan. Of naar de film te gaan...

Dat is jammer genoeg allemaal niet mogelijk dit jaar.

Maar in plaats van je zorgen te maken over wat niet kan, geef ik je graag mijn tips om er toch nog voor te zorgen dat je fijne en gezellige momenten kan hebben tijdens deze kerstvakantie.

Nu we ons niet overal moeten haasten om op tijd te geraken, of moeten zorgen voor het ideale diner, kan je ook heerlijk stressvrij genieten van deze dagen. Niets moet, je kan genieten van je vrije dagen. Een vakantie zonder extra stress is ook veel waard.

En je hoeft je ook geen zorgen te maken over hoe je eruitziet tijdens de feestdagen. Als je zin hebt, om gewoon een gemakkelijke jeans en een trui te dragen tijdens oudejaar kan dat prima. Handig, toch?

Ga (Kerst)lichtjes kijken op straat of in de stad

Het is vroeg donker dus je kan op tijd vertrekken als je nog jonge kinderen hebt en het kost ook niets, maar is toch ontzettend leuk: lichtjes kijken.

Ga eens te voet buiten in plaats van altijd binnen te zitten. Kleed je lekker warm aan en loop eens rond in je gezellig verlichte buurt. En of het nu juist overdreven versierde huizen zijn of juist heel minimalistisch aangeklede straten. Ze stralen allemaal hun eigen sfeer en gezelligheid uit.

Mocht je zelf nog op zoek zijn naar mooie lichtjes. Hierbij nog wat tips.

Doe een Filmmarathon (met kerstfilms)of spelletjesmarathon

Nu we niet naar de bioscoop kunnen gaan, kan je ook prima thuis een filmmarathon organiseren. Maak popcorn, en laat iedereen van het gezin 1 film uitkiezen om samen naar te kijken.

Ik kies sowieso voor een kertsfilm :-) Wat het nog gezelliger maakt: kijk films in je pyjama.

Of speel eens een gezelschapsspel. Dat hebben wij de laatste dagen al vaak gedaan. Mysterium is onze nieuwe verslaving. En ben je nog op zoek naar andere gezelschapspelletjes voor een heuse marathon, kijk dan zeker hier ook eens in de webshop van The Playground. Normaal een plaats waar je iets kan drinken en ondertussen een spel kan spelen. Maar nu dus gesloten.

Maak het thuis gezellig.

Je kan niet op zoek gaan naar gezelligheid buitenhuis, dus moet je het thuis maar gezellig maken. Hang lichtjes in de tuin, brand kaarsen (buiten), steek eens een vuurkorf aan.

Of hou een winterbarbecue, en bak zelf braadworsten of bak eens samen koekjes of een lekkere Smurfentaart.

 

Wat wij ook gedaan hebben tijdens kerst, is eten besteld bij een restaurant hier in de buurt. We hebben een menu besteld, zodat niemand in de keuken hoefde te staan en er sowieso meer tijd overbleef om spelletjes te spelen. Maar je kan er ook perfect lokale ondernemers mee steunen. Nu alle restaurants en cafés gesloten zijn, is dat de ideale manier om kleine en lokale ondernemingen te steunen. Dus maak het jezelf niet moeilijk en bestel je oudejaars- of nieuwjaarsmenu. En geniet echt van de tijd die je samen hebt.

Neem ook even tijd voor jezelf

Zonder jezelf af en toe eens af. Neem wat tijd voor jezelf. Ook heel belangrijk.

Doe 's morgens eens een ochtendwandeling op je eentje of samen met je hond.

Trek je even terug in de badkamer en neem een heerlijk bad.

Of laat eens ontbijt op bed brengen. En blijf lekker lang liggen.

En misschien nog het belangrijkste van al...

...vergeet je nieuwjaarsbrief niet op tijd te schrijven.

Het is blijkbaar in België vooral de gewoonte om op 1 januari een nieuwjaarsbrief met nieuwjaarswensen voor te lezen aan de (groot) ouders en aan de meter en peter.

Normaal is dat een echt familiefeest, in aanwezigheid van grootouders en vaak ook neefjes en nichtjes, nonkels en tantes. Maar dat zal ook dit jaar niet kunnen. Je kan natuurlijk altijd je brief voorlezen via FaceTime, skype, of op andere manieren.

Ook worden er traditioneel ook cadeautjes gekocht voor meter en peter. Dit jaar kan je die pakjes niet zelf afgeven, maar je kan ze natuurlijk altijd laten verzenden naar eender welk adres. Alvast wat inspirerende tips.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.