Uw onderbroek is vuil!

"Hallo, Meneer de Uil, uw onderbroek is vuil...." Ik denk dat iedereen het meest bekende kinderliedje van één van de meest populaire televisiereeksen ooit ook "verkeerd" heeft gezongen. En grappig dat we dat vonden.

Het deed me dan ook zoveel plezier om te vernemen dat er een tentoonstelling loopt over De Fabeltjeskrant in het fantastische Speelgoedmuseum in Mechelen. Een tentoonstelling die je meeneemt in de wereld van De Fabeltjeskrant met originele poppen...

Zelfs al ben je niet opgegroeid met de dieren uit het Grote Dierenbos, dan nog vind ik het Speelgoedmuseum meer dan de moeite waard. Ideaal middagje uit, tijdens de kerstvakantie. En het is ook gewoon leuk om in deze coronatijden eens een uitstap te doen die toch veilig is.

Want op voorhand je tijdslot reserveren voor deze wonderbaarlijke reis, is de boodschap.

 

Een bezoek aan het Speelgoedmuseum blijft gewoon een leuke ervaring. Ik heb niet geteld hoe vaak we tegen elkaar hebben gezegd: "Oh ja, heb jij daar ook nog mee gespeeld?" of "Ken je dit nog?". Je herontdekt er speelgoed uit je jeugd waarvan je helemaal vergeten was dat je er vroeger nog mee gespeeld hebt. En het is ook gewoon fantastisch en interessant om te zien hoe speelgoed door de jaren heen geëvolueerd is. Alsof je in een tijdmachine stapt.

Zo vind je er een hele afdeling vol met teddyberen en speelgoeddieren. Maar zo staan er ook treintjes, lego, playmobil, robots, gezelschapsspelletjes, ... Noem maar op....

En wie heeft er nooit een poppenkast gehad?  Misschien niet zoals deze op de foto, maar er is zoveel te zien. En het brengt zoveel herinneringen terug.

Oh, wat hou ik van deze kermisattracties. Je kan ze laten draaien en er komt geluid en licht uit.

En dan als klap op de vuurpijl krijg je op de derde verdieping de mooie en uitgebreide tentoonstelling over De Fabeltjeskrant te zien. Nostalgie ten top. 

De Fabeltjeskrant was oorspronkelijk een televisiereeks, maar er zijn ook heel veel spullen met de afbeelding van Meneer de Uil en de andere dieren verschenen. Van puzzels, tot boekjes, tot glazen enz....Wat had ik graag van die spulletjes en cadeautjes verkocht in mijn webshop.

De Fabeltjeskrant was ook een voorloper van zijn tijd. Zo brachten ze al een versie uit van de huidige nieuwsbrief!

Een kleine impressie van de tentoonstelling, maar het bezoeken dus meer dan de moeite waard!

En om dit gevoel van nostalgie nog wat langer vast te houden, een paar retrospulletjes in de kijker.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.