dropshipping? neen dank u!

"Je bestelt speelgoed, kleding of gadgets, en dan blijkt je bestelling helemaal uit China te komen? Dan heb je vast een dropshipper betaald. Niet illegaal, maar mogelijk wel problematisch." Dit is een titel die je dit weekend kan lezen in de krant De Standaard. 

En als je zoekt naar dropshipping op het internet, dan ga je nog heel wat artikels en getuigenissen tegenkomen van mensen die een heel negatieve ervaring hebben nadat ze een bestelling hebben geplaatst via een of andere webshop.

Om eventjes te kaderen wat dropshipping juist is, heb ik het even opgezocht op wikipedia. En daar lees je het volgende: "Drop shipping (of met Nederlandse spelling dropshipping, ook bekend als doorverkoop of direct shipment) is een techniek voor integraal ketenbeheer. Bij deze constructie ontvangt een handelaar/retailer een bestelling van een eindklant. De handelaar plaatst de bestelling door naar een producent of groothandel. De producent, of groothandelaar, levert het product rechtstreeks aan de koper/eindklant. De factuur van de producent gaat naar de (tussen)handelaar. De factuur van de handelaar gaat naar de eindklant."

En van dit soort praktijken hou ik me veraf. Het klinkt aanlokkelijk, je kan starten met een eigen webwinkel, maar je hoeft geen grote voorraad aan te kopen...

Het is een hele investering beginnen met een eigen zaak. Dat is zo. En bij ons op zolder is er soms weinig plaats als er een nieuwe levering is toegekomen. Maar ik kan je direct een aantal redenen geven waarom ik aankopen op voorhand en de daarbij horende investering meer dan waard vind. 

Je weet wat je aankoopt:

1 van de allergrootste voordelen, is dat je alles wat je aankoopt, onmiddellijk kan checken. Je kan zien en voelen en ondervinden wat je juist hebt aangekocht. Mochten er mensen vragen hebben over de producten, kan ik die ook goed beantwoorden. Ook gebeurt het af en toe, dat producten gebroken aankomen, of met fouten in de print ofzo. Dat kan ik op voorhand bekijken, en de groothandelaar daarvan op de hoogte brengen. Alles wat hier de deur uitgaat, heb ik gecheckt, dat kan ik met een gerust hart laten vertrekken, want daar weet ik zeker van dat het goed gecontroleerd is. En dat het met het Kers En Kato label bij mijn klanten terechtkomt.

Persoonlijke service:

Ik sta erop om bij elke bestelling die hier buitengaat, een persoonlijk kaartje te steken. Ik bedank iedereen graag omdat ik ook oprecht blij ben, als mensen bij mij iets bestellen. Ik wil laten voelen, dat er iemand is die de webshop met hart en ziel uitbaat. Mocht er toch een probleem of een vraag zijn, dan wil ik dat mensen weten dat hun vraag persoonlijk behandeld wordt. En dat er geen groot anoniem bedrijf achter www.kersenkato.be zit.

Ook kan je je bestelling naar eigen wens laten inpakken als cadeautje. En als je wil, kan ik er zelfs een kaartje met een persoonlijke boodschap aan toevoegen.

Gratis afhalen in Wilrijk:

1 van de grote voordelen, en waarin ik me ook wil onderscheiden van anderen, is dat je je bestelling altijd gratis kan komen ophalen in Wilrijk. Mocht je twijfelen over een aankoop, of wil je producten graag eens bekijken voor je de keuze maakt om ze aan te kopen, dan kan je daarvoor altijd een afspraak maken. Weten wat je koopt, vind ik ontzettend belangrijk.

Als je geld uitgeeft, voor jezelf of voor iemand anders, dan wil ik dat je content en blij bent met je aankoop.

Duidelijk profiel:

Door niet aan dropshipping te doen, en alles op voorhand aan te kopen, maakt het dat ik met een beperkt budget een heel duidelijke keuze moet maken. Als ik begin te zoeken bij groothandelaars heb ik altijd een hele grote wishlist, ik zou zoveel willen aankopen en aanbieden. Maar dat kan (nog) niet, dus ga ik met een beperkt budget op zoek naar cadeautjes en spulletjes waarvan ik vind dat ze helemaal aansluiten bij mijn webshop. Dus is het ook heel duidelijk wat ik aanbied en waar ik voor sta: kleurrijke en originele cadeautjes aan een betaalbare prijs. Hierbij alvast wat inspiratie!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.