Life begins at the end of your comfort zone...

Eén van de meest spannende dingen die ik dit jaar, en bij uitbreiding mijn hele leven, ooit heb gedaan, is het starten van mijn eigen webshop. Een sprong in het diepe?

Wel ik droomde er zo lang van om een eigen winkeltje te openen. Ik wou zo graag iets van mezelf hebben. Jarenlang heb ik erover gefantaseerd. En jarenlang heb ik gedacht dat ik het niet zou kunnen...

Maar dromen komen alleen uit als je er effectief iets mee doet en je je angst overwint. Niet nadenken, gewoon doen! En daarom ben ik met deze webshop begonnen. Nog geen seconde heb ik er spijt van gehad. Elke reactie, elke bestelling, elk voorstel, doet me zweven. Het geeft me zoveel energie.

Tuurlijk was het spannend toen ik besliste om een BTW-nummer aan te vragen. Tuurlijk heb ik er wakker van gelegen of wat ik deed wel juist was. Maar het voelde zo juist en dat doet het nog altijd. Op een half jaar tijd heb ik zoveel bijgeleerd. Dat alleen al maakt het de moeite waard. En achteraf bekeken, vind ik het zelfs de makkelijkste beslissing die ik ooit heb genomen. Eerst ben ik na 20 jaar veranderd van job. Daarna ben ik begonnen als zelfstandige in bijberoep. Het leek zo moeilijk, maar dat was het eigenlijk helemaal niet.

Gewoon doen! Dat zeg ik wel eens tegen mensen als ze me beginnen vertellen over hun dromen. Of als ze zeggen "Wat jij doet, dat zou ik ook wel willen doen". Gewoon doen. De eerste stap is de moeilijkste, de rest volgt vanzelf...... Zie mij nu blogs schrijven, dat zou ik een jaar geleden nooit gedacht hebben. Ik vind het moeilijk soms om een onderwerp te vinden, ik ben ervan overtuigd dat er anderen zijn die beter schijven dan ik. Maar daar gaat het niet om. Het gaat om het feit dat je iets doet wat je niet gewoon bent en dat je een kleine stap zet elke dag. En het voelt ongemakkelijk de eerste keer, maar hoe vaker je het doet, hoe minder het aanvoelt als iets ongemakkelijk. Wat je eigenlijk doet, is je comfort zone groter maken. 

En voor de rest lees ik veel, volg ik af en toe een webinar, kijk ik hoe anderen het doen. Volg ik gewoon mijn gevoel...

Wat koop ik aan? Hoeveel koop ik aan? Hoe gaan mensen mijn website vinden? Wat als ze mijn blogs belachelijk vinden? En wat als mensen het niet leuk vinden wat ik verkoop?

Dat waren gedachten die me vroeger verlamden. En me tegenhielden om daadwerkelijk de stap te zetten. Maar die gedachten heb ik snel laten varen. Ofwel kopen klanten een cadeautje bij mij omdat ze het mooi vinden. Ofwel gaan ze op zoek naar iets anders. Je kan nooit producten aanbieden die iedereen aanspreken. Je moet keuzes maken.

En de keuzes die ik maak zijn voor mij heel duidelijk:

Producten moeten mooi, kleurrijk en origineel zijn. Ik wil cadeautjes verkopen aan een betaalbare prijs. Kers en Kato is dan ook een verzameling van producten die helemaal passen bij wie ik ben.

Ik hoop dat de producten van kersenkato.be ook kleur brengen in jouw leven.

Life begins at the end of your comfort zone...

Een kleine selectie van producten waar ik op slag verliefd op was en die ik moest en zou verkopen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.