Er moet me iets van het hart...

Er moet me iets van het hart.

Tegenwoordig is iedereen zo hard voor elkaar en dat vind ik zo ontzettend jammer.

Als jouw mening anders is dan de mening van iemand anders, dan maak je soms al geen kans meer om aanvaard te worden. We leven in een periode dat iedereen, heel anoniem, via alle mogelijke kanalen, zijn gal kan spuwen.

En omdat het anoniem is, nemen mensen ook vaak geen blad voor de mond. En dat brengt volgens mij wel wat schade toe.

Het is hard tegen hard, en vaak is het enige doel om iemand anders onderuit te halen en, indien mogelijk, eens goed te kwetsen. Ik heb eerlijk gezegd wel wat medelijden met die mensen, die zitten vaak slecht in hun vel. En ik vraag me ook oprecht af of ze zich daarna beter gaan voelen.

Maar ook in het dagelijkse leven merk ik vaak hoe hard mensen kunnen zijn tegenover elkaar.

Iedereen vindt van zichzelf dat ie zo goed bezig is en maakt anderen dan ook vaak graag met de grond gelijk. Liefst nog achter elkaars rug, want de confrontatie aangaan, dat is net iets te moeilijk.

En nu komt mijn pleidooi...

Noem me gerust emotioneel, want dat beschouw ik als een enorm compliment.

Maar... Is het zo moeilijk om elkaar gewoon te aanvaarden zoals we zijn? Gewoon verdraagzaam en lief te zijn voor elkaar?

Vrijdag was ik even in de stad en een jongen op zijn fiets liet me passeren. Toen ik voorbij hem liep, wenste hij me een fijn weekend. En dat deed me oprecht zoveel plezier. "Fijn weekend" zei hij, en ik kon niet anders dan glimlachen en hem hetzelfde wensen.

Leonardo Buscaglia, ook bekend als "Dr. Love", Amerikaans auteur, motiverende spreker en professor aan de universiteit van Zuid-Californië zei het ook al:

“Too often we underestimate the power of a touch, a smile, a kind word, a
listening ear, an honest compliment, or the smallest act of caring, all
of which have the potential to turn a life around.”

Dus mijn wens voor vandaag, ga naar buiten en wens de mensen die je tegenkomt een fijne zondag. Je gaat verbaasd zijn over hoeveel mensen je gaat laten glimlachen.

Fijne zondag iedereen!

Reactie plaatsen

Reacties

Piet
3 jaar geleden

Een hele fijne zondag!

kersenkato.be
3 jaar geleden

voor jou ook!!

Dujardin Irene
3 jaar geleden

Knap en heel gevoelig geschreven.🍒
Fijne zondag.😊

kersenkato.be
3 jaar geleden

Voor jullie ook!