• altijd gratis verzending vanaf € 50
  • gratis ophalen in Wilrijk
  • vandaag besteld, volgende werkdag verstuurd
  • kleurrijke en originele cadeautjes
  • cadeauservice
Home » blog » Steun jij ook kleine ondernemers?

Steun jij ook kleine ondernemers?

Gepubliceerd op 28 maart 2021 om 10:21

Het zijn speciale en geen gemakkelijke tijden voor ondernemers en winkeliers.

Gaan winkelen is niet meer zo evident, want je moet er sinds gisteren een afspraak voor maken.

Veel mensen zijn nu geneigd om online te bestellen, vermoed ik.

Als kleine ondernemer wil ik graag een warme oproep doen en vragen om niet automatisch te gaan bestellen bij de grote spelers. Die grote bedrijven hebben budget en capaciteit genoeg om te overleven. Ze hebben marketingbudgetten om zichzelf keer op keer in de markt te zetten.

Ik zou je willen vragen om op zoek te gaan naar kleine ondernemingen bij jou in de buurt. Want zij hebben het nu extra moeilijk. Ik wil je graag wat tips geven hoe je kleine ondernemers, die proberen een droom waar te maken, kan steunen.

1. Bestel via de online shop van een kleine ondernemer

Op zoek naar een cadeautje of iets anders en je bent van plan om online te bestellen? Vergeet dan zeker niet te kijken of je kunt bestellen wat je nodig hebt bij een lokale en kleine ondernemer, en help hen zo te overleven.

2. Like, geef commentaar en deel berichten op sociale media

Kleine bedrijven moeten hard werken om overeind te blijven, dat kan ik alleen maar beamen. Via sociale media kun je tonen hoeveel je hen steunt. Geef commentaar, deel berichten, tag mensen, deel en verspreid zo veel mogelijk. Ik en zoveel anderen, zullen je ontzettend dankbaar zijn.

3. Deel inhoud

Heel eenvoudig en het kost geen geld. Als een klein bedrijfje dat je graag wil steunen, iets post op sociale media, deel het. Verspreid hun boodschap zodat hun netwerk alleen maar kan groeien. Want dat is belangrijk, kleine ondernemers hebben geen grote budgetten om uitgebreide campagnes te doen. Maar als jij mee helpt, om hun netwerk te vergroten, help je hen om meer potentiële klanten te bereiken. Ik geloof in de kracht van sociale media.

4. Post reviews

Iedereen is constant met gsm en sociale media in de weer. Als je iets koopt bij een lokale onderneming , laat dan weten op sociale media wat je van je levering vond. Toon het met een foto, of post een review. Doe je nieuwe trui aan, drink uit je nieuwe drinkfles, enzovoort.... Zo laat je anderen weten dat die kleine shop de moeite waard is om iets bij te kopen!

5.Koop een cadeaubon

Je kan altijd steunen door een cadeaubon te kopen voor jou of voor iemand anders. Dat geeft een klein en plaatselijk bedrijf sowieso wat inkomsten. Die cadeaubon kan je later nog gebruiken om iets te kopen als de winkel terug open is, maar kan je zeker ook gebruiken om iets online te bestellen.

6. Geef iemand een cadeautje

Je kan niet op bezoek, of het aantal mensen dat je kan bezoeken, is zeer beperkt. Laat anderen weten dat je aan hen denkt. Stuur iemand eens een cadeautje, dat hoeft niet altijd heel veel te zijn. Koop iets bij een kleine onderneming en verras iemand door het bij hen te laten bezorgen. Zo maak je minstens 2 mensen blij :-)

7. Schrijf je in voor een nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes en eventuele aanbiedingen en meer door je aan te melden voor een nieuwsbrief. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Dujardin Irene
6 maanden geleden

Wij steunen graag de lokale ondernemingen.🍒

Kaat De Ryck
6 maanden geleden

Super gedaan! Vele kleinen zijn samen toch groot.