Blijf positief!

Het zijn geen gemakkelijke tijden nu. Helaas hebben we allemaal last van de gevolgen van het coronavirus. Een groot deel van de mensen zit thuis, en werkt voor een groot deel ook thuis. Je kunt eigenlijk zo goed als nergens heen. Ik geef graag een aantal tips die nu voor mij heel belangrijk zijn, tijdens deze periode. Misschien helpen ze jou ook wel wat vooruit tijdens deze rare periode.

Er is licht aan het einde van de tunnel, daar ben ik echt van overtuigd. Nog even volhouden allemaal! Blijf positief!

An apple a day, keeps the doctor away. Benjamin Franklin

Ik probeer zo gezond mogelijk te eten tijdens deze periode. Geen suiker, geen slechte rommel. Ik eet heel veel groenten en ook voldoende fruit. Je gaat er beter van slapen en je krijgt er meer energie door. Dat kan ik alleen maar beamen. En wat je eet heeft niet invloed op je uiterlijk maar ook echt wel op hoe je je voelt. Door goede en gezonde dingen te eten, krijg je veel meer energie en kracht. Een uitgebalanceerd voedingspatroon is dan ook de basis voor een goede gezondheid, daar ben ik echt van overtuigd. Het zorgt ervoor dat je alle belangrijke voedingsmiddelen binnenkrijgt om goed te functioneren, en ook om je lichaam gezond te houden en minder vatbaar voor ziektes. 

Ook drink ik heel veel water. Genoeg water drinken is dan ook heel belangrijk zowel voor je lichaam als je huid. En dat gaat misschien nog net iets beter uit een mooie fles of beker. 

Walk towards the good in life, and one day you will arrive. Atticus

Licht en lucht. Zo belangrijk. Elke dag probeer ik minstens 1 keer een wandeling te maken. Veel wandelen en frisse lucht beïnvloede je op een positieve manier. 

Van wandelen word je immers blij. Dat is wetenschappelijk bewezen. Door te wandelen maak je blijkbaar meer dopamine aan. Dus heb je pijn of voel je je wat somber, dan helpt die toevoer van dopamine je, ook al is het misschien wel onbewust.

Wandelen helpt je vooruit te komen letterlijk en figuurlijk. Je wandelt zo een depressie weg. Heel wat recente onderzoeken laat zien dat wandelen veel oplevert op het gebied van mentale gezondheid.

Even uitrusten om op een terrasje iets te drinken of iets te eten, zit er nu niet in. Maar niets houd je tegen om je eigen picknick mee te nemen onderweg.

Tidy desk, tidy mind!

Het zou wel eens kunnen dat velen onder ons nog even van thuis uit moeten werken door het coronavirus. Je zit constant tussen dezelfde vier muren daarom is het volgens mij belangrijk dat je je kantoor thuis, gezellig en sfeervol probeert in te richten. 
Kleur is, zoals jullie weten ontzettend belangrijk, voor mij maar ook voor jullie. Kleur heeft ontzettend veel invloed op hoe je voelt, maar ook op je humeur. Kleur kan je gemakkelijk toevoegen door kleurrijke extra's in je interieur. Draag bijvoorbeeld eens kleurrijke sokken.
 
Verander je kantoorruimte ook af en toe. Verzet je bureau eens, dat geeft je direct een hele andere kijk op de feiten.
Zorg er ook voor dat je voldoende daglicht hebt, dat zorgt er sowieso voor dat je je minder suf gaat voelen.
Ook een opgeruimd en geordend bureau zorgt voor een minder chaotische structuur. Rommelige omgeving zorgt vaak voor rommelige gedachten.

Wees zuinig met accessoires want dat kan volgens mij voor afleiding zorgen, maar kleedt het wel zo aan dat je direct een heel sfeervolle ruimte krijgt.

 

Think of happy thoughts and you'll fly! Peter pan

Gedachten bepalen jouw gevoelens. Een negatieve gedachte kan ervoor zorgen dat je emotioneel volledig uit balans geraakt.

Negatieve gedachten zullen dan ook jouw emoties op een negatieve manier beïnvloeden. Net zoals positieve gedachten ook jouw emoties op een positieve manier gaan beïnvloeden.

Als je negatief denkt, kan je allerlei slechte scenario’s gaan bedenken. We gaan nooit meer uit deze moeilijke tijden geraken.. is er zo eentje bijvoorbeeld. Maar zo'n gedachten helpen je echt niet vooruit.

Een negatieve gedachte vraagt ook gewoon heel veel energie. Het maakt je moe, het werkt uitputtend en het gevoel zal daarmee ook niet verdwijnen. Ik weet ook wel dat dat niet altijd even gemakkelijk is.

Maar positieve gedachten hebben echt wel een positief effect. Je zal zien dat je dan ook mensen zal aantrekken die een gunstige invloed op jou hebben.
Gedachten kunnen als een virus fungeren (om het actueel te houden). Het is aanstekelijk en als mensen zijn we nu eenmaal gewoon om onze gedachten en gevoelens te delen met anderen. Dus positieve gedachten, zorgen voor positieve vibes.

Ook veel lachen heeft een gunstig effect op jou en je omgeving.

Dus tover eens een lach op het gezicht van anderen. Dat kan perfect door hen te verrassen met een klein cadeautje.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.