hij komt, hij komt!

Vanaf zaterdag 14/11 is de Sint weer in het land. Wat een gezellige tijd vind ik dat toch en wat een leuke herinneringen heb ik aan Sinterklaas.

"Ben ik niet te oud om nog iets aan Sinterklaas te vragen? " zei mijn zoon van 16 jaar toen ik vroeg of hij al een verlanglijstje had.

"Je bent nooit te oud", zei ik hem. De Sint komt voor alle kindjes groot en klein, toch?

Door die rare dagen en maanden mag je, vind ik, zeker de essentie van Sinterklaas niet uit het oog verliezen.. Het draait niet (alleen) om de cadeautjes, maar nog meer dan ooit over samen zijn. Het is zo een fijne traditie, en ik vind het gewoon ook zo ontzettend gezellig.

6 december valt dit jaar op een zondag. Maak er gewoon een warme dag van stel ik voor. Speel een gezelschapsspelletje, bak samen iets, doe een wandeling en zet een plaat op van Kinderen voor Kinderen. Dat is echt iets uit mijn jeugd... 

Zeker als je kindjes nog klein zijn, maar het is minstens even leuk voor grotere kinderen. Laat het een bijzondere dag zijn voor jong en oud. Even geen stress, maar geniet van een mooie, warme traditie...

En vergeet geen foto's te maken! Ik kan me voorstellen dat Sinterklaas ook misschien wel cadeautjes zal brengen bij oma en opa, of bij meter of peter. Maak foto's, en laat oma en opa meegenieten van de reacties van hun (klein)kinderen.

 

En het belangrijkste van al! Vergeet geen mariasnoepjes en nic nacjes op je verlanglijstje te zetten. :-)

Noem me gerust ouderwets... of een zaag (als ik mijn zoon soms met zijn ogen zie draaien :-)). Maar ik vind, dat de Sint niet altijd (alleen) speelgoed hoeft te brengen. Speelgoed is er vaak in overvloed, daarom geef ik je graag wat alternatieve tips.

Wat dacht je van een mooie nieuwe turnzak/zwemzak? Ook te gebruiken als picknick zakje als je op uitstap gaat. 

Een leuk eetsetje, maakt de tafel in een klap heel feestelijk.

Een gloednieuwe pennenzak, een toffe nieuwe brooddoos of koekendoosje... een coole nieuwe drinkfles... Allemaal leuke spulletjes om de show te stelen op school.

Of misschien is het tijd voor een nieuw boekentasje? Of gaat je (klein)kind binnenkort voor de eerste keer naar school? Bekijk dan ook onze schattige, praktische rugzakjes.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.